Mijn hartstocht...

Over Erica van Drie

Voordat je met een coach in zee gaat, wil je waarschijnlijk graag wat meer weten. Wat voor type mens ben ik? Ben ik het soort coach dat bij jou past? Ik vertel je graag iets meer over mijn drijfveren en inspiratiebronnen. Sommigen noemen dat hun passie. Ik vind dat een beetje een versleten woord. Ik spreek liever over mijn hartstocht. Ik neem dat woord heel letterlijk. Ik bedoel dat mijn hart mij ergens naartoe trekt. En dat mijn hart een tocht maakt, een reis ergens naartoe. Die hartstocht voel ik als jij beter te onderscheiden bent van de massa en als jij jezelf ook dúrft te onderscheiden. Als jij je precies zo durft te laten zien zoals jij je op dat moment wilt laten kennen, in werk en privé. Ik geniet ervan als jij genoeg kennis, zelfwaardering en zelfvertrouwen hebt om je te manifesteren. Omdat je van betekenis wilt zijn en iets wilt bijdragen dat voor jou wezenlijk is. Mijn hart gaat open bij vrouwen en mannen die op hoger werk- en denkniveau functioneren. Je hoeft niet erkend hoogbegaafd te zijn, academisch gevormd of een ster in wiskunde. Ik geniet van een veelheid aan lagen en verbanden en als iemand aankondigt dat ze van de hak op de tak gaat, word ik enthousiast.

Bekwaam en betrokken
Sinds 2001 werk ik als coach bij werk- en privéaspecten van het leven. En als counselor bij dieperliggende problemen. Ik ben een erkend Noloc loopbaanprofessional en heb meerdere gedegen post-hbo opleidingen afgerond op het gebied van loopbaancoaching, outplacement, ziekte, verzuim, re-integratie, (project)management, leiderschap, relaties en zingeving. Ik heb door te leren, te werken en te leven veel geleerd over hoe ik met mijn eigenheid in de wereld kan functioneren. Wat mij helpt om mijn doelen en verlangens te realiseren, is de combinatie van denken, voelen en handelen.

Diepgang en vrolijkheid
Je herkent mij aan diepgang en vrolijkheid, met een rustige basis waar ook hoog sensitieve personen bij gedijen. Ik wil graag zaken goed begrijpen en doorgronden. Theoretische kennis is voor mij dan ook een wezenlijk onderdeel van mijn aanpak. Ik heb een uitgebreide bibliotheek met informatieve boeken die ik kan uitlenen aan mijn cliënten. Ik hou van milde humor want dat geeft lichtheid en maakt tegelijkertijd veel dingen duidelijk. Ik heb door improvisatietheater geleerd om makkelijker dingen gewoon te doen, ook al weet je er nog niet alles van. Het gaf en geeft mij de gelegenheid om allerlei rollen, teksten en houdingen uit te proberen. En te ervaren wat het effect daarvan is. Omdat ik dat in een veilige omgeving doe, kan mij niet veel gebeuren. Daarom werkt experimenteren ook heel goed in een coachingsessie, is mijn ervaring. Je werkt aan iets dat voor jou van wezenlijk belang en naast theoretische kennis heb je de mogelijkheid om in een veilige setting ander gedrag te oefenen en te ervaren hoe dat voelt en uitwerkt op de ander. Ik denk graag in beelden en metaforen en verzin deze ter plekke. Als het lukt om dit beeld meteen effect te laten hebben, ben ik mijn nopjes. Omdat ik hou van woorden en van beelden, werkt mijn aanpak ook heel goed voor zintuiglijke denkers en voor mensen die veel “in hun hoofd zitten”.

Brasil
Mijn hart gaat ook open bij alles wat het woord Brazilië in zich heeft. Aansluitend op mijn eerste beroepsopleiding hbo-j, (nu SPH) heb ik daar in een weeshuis gewoond en gewerkt. Ik werkte in een grote groep met 80 kinderen die in leeftijd varieerden van 1,5 tot 19 jaar. Kinderen met beperkingen op psychisch, verstandelijk, lichamelijk en emotioneel gebied. Zo’n heterogene groep was heel anders dan ik gewend was. Tijdens mijn opleiding in Nederland werkten we met scheiding in problematiek en in leeftijd. De kennis ik die mijn studie had opgedaan moest ik dus aanpassen en geschikt maken voor een andere situatie. Dat flexibel toepassen van kennis en ervaring, afhankelijk van de situatie waarin je terecht komt, doe ik nog steeds. Ik bewonder de Brazilianen om hun veerkracht en optimisme. Dat is geen naïviteit van hen, maar de kunst om te leven met wat er is en met de ambitie om vooruit te willen. Een inspirerende levenshouding.

Met veel plezier en hartstocht deel ik mijn kennis en ervaring met anderen. Zodat mijn cliënten met energie en moed hun eigen ambitie en verlangen werkelijkheid kunnen laten worden. Dat geeft mij heel veel voldoening.

Ik hoor en zie je graag!

Erica van Drie

Opleiding en ervaring

Opleidingen die ik in de loop der jaren heb gevolgd zijn onder andere:

  • Creatieve loopbaancoaching en -counseling (Post-hbo)
  • Systemisch werken (vervolgopleiding familie- en organisatieopstellingen) (Post-hbo)
  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) (hbo)
  • Provocatief coachen (Post-hbo)
  • Loopbaantraject, waaronder BZO (Beroepskeuze Zelf Onderzoek) en ABIV (Beroepen Interessetest)
  • FIT (Peiling van belastbaarheid voor mensen met een beperking)
  • HEAO
  • Voortgezet Management (Post-hbo)
  • Improvisatietheater

Ik ben erkend NOLOC professional.

Ik ben partner van het netwerk Hoogbegaafd en Werk.

 

Klantervaringen

“Ik vond het fijn dat er aandacht was voor actuele problemen in de privésfeer, omdat de kern van die problemen doorwerkt in de obstakels in mijn professionele leven. Pure focus op werkgerelateerde vragen was hoogstwaarschijnlijk minder effectief geweest.”

“Door niet alleen mijn verstand, maar ook mijn emotionele kant aan te spreken, ontstond  een dialoog tussen mijn veeleisende, rationele kant en mijn gekwetste en gevoelige kant. Voorheen was daar geen ruimte voor maar het bleek de sleutel tot verbetering.”

Meer weten?

Bel voor een kosteloos oriënterend gesprek

Liever op een ander moment bellen?

Laat je nummer achter en ik bel je op een tijdstip dat jou schikt

De gegevens die je hier invult gebruik ik alleen om contact met je op te kunnen nemen.